Švestkový koláč máslový, s rumem a skořicí
Potřebné ingredience
200 g hl. mouky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 1 panák rumu (1/2 dcl), vypeckované švestky. Drobenka: 100 g hl. mouky, 80 g cukru, 3 lžíce másla, 1 lžička skořice, 1 vanilkový cukr. PEČEME asi 35 min. při 180°, jakmile okraje zezlátnou a začne vonět po rumu, je hotový.
Postup přípravy
Všechny potřebné přísady smícháme, včetně vanilkového pudinku, máslo rozpustíme. Plech se nemusí vysypávat. Těsto se dá krásně rozetřít, pokud je máslo ještě vlahé, když vám vystydne, vytvarujte koláč pomoučenýma rukama.
Když jsou švestky hodně zralé a sladké, drobenky dejte méně, nebo posypejte koláč jenom skořicovým cukrem.
..u nás se pečou hned dva plechy...
..a jí se ještě teplé, koláč nádherně voní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé